Elf Nederlandse aandelen kunt u beter kwijt dan rijk zijn. Wij hebben deze aandelen in de afgelopen drie maanden een verkoopadvies gegeven. Op basis van fundamentele analyse verwachten wij niet veel goeds van deze 'zwakke broeders'.
Eens in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze fundamentele verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse aandelen en een voor buitenlandse aandelen.
Vandaag het overzicht van onze fundamentele verkooptips van Nederlandse aandelen.
Adviesverhoging
Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.
Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.
Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.
Voortdurend gemonitord
De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.
De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.
Corbion
Corbion beleeft moeilijke periode (8 maart)
Corbion heeft moeite de eigen doelen te halen. Zo zou de autonome omzetgroei jaarlijks 3-6% moeten zijn. En Ingredient Solutions, verreweg de grootste divisie, zou elk jaar een autonome omzetgroei van 2 tot 4% moeten halen.
KAS Bank
Megapremie bij overname KAS Bank (25 februari)
Het Franse Crédit Agricole heeft een bod uitgebracht van €188 mln op KAS Bank. Daarmee ligt het overnamebedrag per aandeel ruim dubbel zo hoog als de slotkoers van 22 februari.
Sligro
Sligro stelt orde op zaken (30 januari)
Groothandel Sligro zit in een overgangsfase, met expansie in het buitenland en de opbouw van nieuwe distributiekanalen. De effecten van dit beleid moeten worden afgewacht.
Wereldhave
Digitale disruptie splijt vastgoedsector (27 februari)
De snelle opkomst van e-commerce laat zijn sporen na in de vastgoedsector. Terwijl logistiek vastgoed de wind in de rug heeft, verdwijnen steeds meer fysieke winkels uit het straatbeeld. Dit vereist van beleggers een sterkere focus op kwaliteit.