Recent hebben wij voor meer dan dertig Nederlandse aandelen een koopadvies gegeven. Van Aalberts, dat volop groeimogelijkheden ziet, tot en met Vastned, dat genoegen moet nemen met meer leegstand. U vindt hier alle 33 koopadviezen op een rij.
Deels zijn het nieuwe adviezen, en deels bekrachtigingen van eerdere koopadviezen.
Elke week plaatsen wij op de website van Beleggers Belangen een overzicht van onze kooptips voor aandelen.
Bij toerbeurt zijn dat de kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van fundamentele analyse, internationale aandelen met een fundamenteel koopadvies, kooptips voor Nederlandse aandelen op basis van technische analyse, en tot slot buitenlandse aandelen die wij technisch gezien van het label ‘kopen’ hebben voorzien.
Nu is het de beurt aan onze fundamentele kooptips voor Nederlandse aandelen.
Adviesverlaging
Onze tips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.
Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen voor uw favoriete aandelen.
Koopadviezen voortdurend gemonitord
De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.
Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige fundamentele koopadviezen voor Nederlandse aandelen.
Aalberts
Aalberts ziet volop groeimogelijkheden (11 juni)
De beurskoers van Aalberts staat sinds begin 2018 flink onder druk. Beleggers lijken nog maar weinig interesse te hebben in bedrijven die actief zijn in de Europese industrie. Dat biedt een mooie instapkans.
Acomo
Oogsttijd voor Acomo (11 april)
Na een teleurstellend 2018 verloopt het nieuwe jaar voor Acomo beduidend beter. Daarnaast heeft het bedrijf zelf ook enkele troeven in handen om via een winstherstel beleggers weer voor zich te winnen.
B&S Group
B&S Group schiet uit de startblokken (21 mei)
De omzet van B&S Group ligt in het eerste kwartaal een stuk hoger dan een jaar geleden. Uit de omzetcijfers kwam echter ook naar voren dat de winst in de eerste jaarhelft wat lager is dan het zich liet aanzien.
BAM
Zeesluis blijft BAM achtervolgen (13 mei)
Alweer moet BAM extra kosten maken voor de bouw van de zeesluis in IJmuiden. Pas als deze probleemklus is afgerond, kan de bouwer het opwaarts winstpotentieel benutten.
Brunel
Sterke jaarstart voor Brunel (7 mei)
Brunel heeft de sterke groei over 2018 in het eerste kwartaal van dit jaar voortgezet. Het bedrijf is naar eigen zeggen goed gepositioneerd voor verdere expansie.
DPA
Winstgevendheid DPA omhoog (20 juni)
Detacheerder DPA heeft over het eerste kwartaal de ebitda marge verder weten op te krikken. De omzet daalde licht door desinvesteringen en stroomlijning van de organisatie.
DSM
De briljante uitvoering van DSM (3 juni)
DSM heeft een goede strategie, maar het bedrijf maakt vooral indruk met de wijze waarop die wordt uitgevoerd. De onderneming schuift langzaam op naar activiteiten met een nog hogere winstmarge.
Fagron
Groeiversnelling Fagron blijft uit (15 april)
In het eerste kwartaal is Fagron voor omzetgroei volledig afhankelijk van Noord- en Zuid-Amerika. Na een versnelling in 2018 houdt de onderneming nu het hogere groeitempo vrij goed vast.
Fugro
Fugro: het moet een keer gebeuren (18 juni)
Hoewel de aandelenkoers van Fugro erg teleurstellend presteert, zullen toenemende exploratieactiviteiten in de oliemarkt, een groeiend orderboek en hogere omzet naar verwachting leiden tot verbeterde resultaten voor de rest van 2019.
Galapagos
Groter verlies laat Galapagos koud (29 april)
Het verlies van biotechnologiebedrijf Galapagos is in het eerste kwartaal behoorlijk opgelopen. Beleggers hebben terecht meer oog voor de veelbelovende pijplijn dan de rode cijfers.
HAL Trust
Waarom HAL Trust weer koopwaardig is (3 april)
Positieve ontwikkelingen bij GrandVision en de niet-beursgenoteerde deelnemingen zijn flinke pluspunten in de jaarcijfers van HAL. Op de huidige beurskoers is de investeerder zonder meer koopwaardig.
Hunter Douglas
Hunter Douglas snijdt in de kosten (7 mei)
Door lagere kosten wist Hunter Douglas in het eerste kwartaal de nettowinst te verhogen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Het concern blijft voorzichtig positief voor het lopende jaar.
ING
ING is terug bij af (6 juni)
De beurskoers van ING daalt door de onrust op financiële markten en door geruchten over een fusie met Commerzbank. Die vrees is echter ongegrond.
Intertrust
Mooie overname door Intertrust (18 juni)
Intertrust neemt de Amerikaanse branchegenoot Viteos over en schroeft de groeiverwachting iets op. Beide ondernemingen werkten voor de overname door Intertrust al enige tijd intensief samen.
NN Group
NN Group vist de krenten uit de pap (12 juni)
De overnamestrijd rond Vivat is gewonnen door NN Group en Athora. Het laatstgenoemde bedrijf krijgt de levens-activiteiten in handen, terwijl NN Group ervandoor gaat met de schadetak.
OCI
OCI rekent op recordkwartaal (12 juni)
In afwachting van betere prijzen heeft kunstmestfabrikant OCI bewust grote voorraden opgebouwd. Deze strategie pakt goed uit, want de vraag is ondertussen weer sterk gestegen.
PostNL
Zorgen over verdienmodel PostNL nemen toe (27 mei)
Sinds de eerstekwartaalcijfers is de koers van PostNL met 30% gedaald. Beleggers maken zich steeds meer zorgen over de winstcapaciteit van de groeiende pakketdienst. Het zicht op dividend wordt daardoor nog troebeler.
Takeaway.com
Winsten komen in zicht voor Takeaway.com (18 juni)
Takeaway.com expandeert snel naar het buitenland, maar beperkt zich grotendeels tot Europa. De strategie is om via grote marketinginspanningen in elk land een nummer-1 positie te realiseren omdat die winstgevendheid garandeert.
Unibail-Rodamco-Westfield
Zorgen rond Unibail-Rodamco overtrokken (13 juni)
Pessimisme over het stijgende aandeel van internetverkopen weegt op het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield. Dit biedt een koopkans, want de winkelvastgoedportefeuille is van goede kwaliteit.
Vastned
Tijdelijk meer leegstand Vastned (8 mei)
In de uitdagende retailmarkt is het voor Vastned lastiger om snel nieuwe huurders te vinden voor leeggekomen panden. Toch blijft de winstverwachting gehandhaafd.