Netflix | Toenemende concurrentie deert groei niet
Het fijne aan Netflix is dat ze een conservatief management hebben. De leiding voorspelt regelmatig lagere groei dan wat de analisten denken. Na het vorige kwartaal waarschuwde Netflix dat het eerste halfjaar van 2020 uitzonderlijk was en dat er een einde zou komen aan de extreme groei van het aantal abonnementen.
De topsport is overal op de wereld weer op gang gekomen, wat toenemende concurrentie brengt voor Netflix. Oprichter Reed Hasting ziet immers alles als concurrent. Het is daarom een sterk teken dat ondanks het feit dat mensen weer sport kunnen kijken, er nog nooit zoveel Netflix-abonnementen zijn geweest.
Netflix investeert
Komend kwartaal zal de 200 miljoen abonnementen worden aangetikt. Vermenigvuldig dit met een gemiddelde prijs van $10 per maand en er komt elke maand $2 mrd aan cash binnen. Dit gaat tot nu toe allemaal op aan investeringen. Dit jaar zijn er al meer dan 50 producties live gegaan en aan het einde van dit jaar zullen dat er ruim 150 zijn. De kwaliteit van deze producties is enorm. Bij de vorige Emmy Awards, werd Netflix (160!) keer genomineerd.
Dit vliegwiel van meer nominaties, meer abonnementen, meer investeringen in nieuwe producties en daardoor nog meer nominaties gaat een keer ophouden.
Waarde voor aandeelhouders
Hasting wilde bij de analistencall niet zeggen of het tijd is voor een dividend. Hij beloofde alleen dat hij zal kiezen voor de optie die op de lange termijn de meeste aandeelhouderswaarde zal creëren. En nu is dat overduidelijk nog meer producties. Zelf kijk ik uit naar de marketingactiviteiten die het bedrijf in India gaat ontplooien. Een weekend lang mag iedereen daar gratis kennismaken met Netflix. Als er genoeg conversie is, zal dit ook in andere landen worden uitgerold.
Advies Netflix
In de eerste 6 maanden van 2020 namen dus 25,9 miljoen mensen een abonnement. Ter vergelijking: in heel 2013 groeide Netflix met 13 miljoen. Netflix was al lang voor COVID-19 mijn sectorfavoriet. Dat verandert niet zo lang het bedrijf groeit in een wereld waarin steeds meer van alle kanten om onze aandacht wordt geschreeuwd.