Updates

Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden

Actueel advies

DSM | Stevig fundament onder koopadvies

0 0 Leestijd ongeveer

Bij DSM verhult een omzetdaling bij de Materials-tak dat de voedingsdivisie een heel degelijk kwartaal draaide. Dat wordt in de toekomst een stuk beter zichtbaar.

De omzet van DSM is in het derde kwartaal met 4% gedaald naar €2,0 mrd. Die terugval is volledig het gevolg van afnemende inkomsten bij de divisie Materials. De omzet nam daar met 17% af naar €362 mln. Zowel het volume (-6%) als de gemiddelde verkoopprijs (-8%) stond behoorlijk onder druk. De onderneming doet onder meer zaken met de door de coronacrisis zwaar getroffen autosector. Naar het eind van het derde kwartaal tekende zich in dit segment echter een herstel af.

In het meer stabiele voedingssegment bleef de omzet stabiel op €1,5 mrd. Die prestatie is wat beter dan hij lijkt, want een kleine volumegroei (+3%) en een prijsstijging (+1%) werden tenietgedaan door een nadelig valuta-effect. Met name de activiteiten die zich richten op ingrediënten voor menselijke voeding kenden een sterk kwartaal. De omzet steeg met 5% naar €537 mln, terwijl diervoeding en -gezondheid een daling van 5% naar €717 mln noteerde.

Meer stabiele resultaten

Op concernniveau daalde de aangepaste ebitda met 1% naar €383 mln. Hier werd een daling bij Materials (-31% naar €62 mln) goeddeels gecompenseerd door een groei bij Nutrition (+7% naar €340 mln). Onder de streep viel de aangepaste nettowinst met 20% terug naar €176 mln. De operationele vrije kasstroom kwam uit op €263 mln (-6%).

DSM bereikte eind september overeenstemming over de verkoop van een groot deel van de Materials-divisie aan branchegenoot Covestro. Een gevolg is dat de bedrijfsresultaten zich in de toekomst meer in lijn bewegen met de gestaag groeiende voedingstak. Het vooruitzicht van een beter voorspelbare resultaatontwikkeling wordt weerspiegeld in een behoorlijk hoge waardering.

Aandeel DSM blijft op kopen

Naar verwachting kan de winst per aandeel oplopen van €4 dit jaar tot €5,50 in 2021. De k/w van 25 biedt dan weinig opwaarts potentieel. Maar een vrije kasstroom die hoger ligt dan de winst, een gestaag stijgend dividendrendement van 1,8%, een groei van de vrije kasstroom en winst van 5 tot 10% per jaar vormen een stevig fundament onder het koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ