Advieswijziging Duolingo | Koers nog harder omhoog dan cijfers
Het aantal dagelijkse gebruikers van de taalapp steeg over de afgelopen 12 maanden met 62% naar 20,3 miljoen. Het aantal dagelijks betalende gebruikers steeg met 63% nog iets sneller naar 4,8 miljoen. De ebitda liep op van $3,9 mln naar $15,1 mln en de marge van 4,9% naar 13,1%. Het langetermijndoel is een marge van 30-35%.
Kunstmatig testen
Inmiddels worden dagelijks ruim een miljard oefeningen gedaan in de app. Duolingo kan daardoor steeds meer testen en de gebruiker op basis daarvan steeds betere oefeningen voorschotelen die ervoor zorgen dat hij of zij sneller leert. Al ruim tien jaar lang is Duolingo bezig met het verbeteren van het algoritme en het bedrijf heeft daarnaast al twee jaar een samenwerkingsverband met Chat GPT.
Het uiteindelijke doel is dat Duolingo beter les geeft dan de beste leraar en iedereen unieke oefeningen geeft die precies aansluiten op hun behoefte. Stip op de horizon is dat mensen op een dag niet meer zeggen: ‘ik heb vijf jaar Frans gehad op de middelbare school’, maar ‘ik ben 66 op Duolingo.’
Duolingo staat pas aan het begin van een lange weg. Wereldwijd zijn er namelijk twee miljard mensen die een vreemde taal leren en zij geven daar jaarlijks $60 mrd aan uit. De potentie is waarschijnlijk nog veel groter: van de gebruikers in de Verenigde Staten leerde 80% nog niet eerder een vreemde taal.
Aandeel Duolingo naar ‘houden’
Ik heb de aandelen Duolingo in november 2022 voor $67 gekocht en ze staan nu op $137. Dit zijn koersen waarbij ik niet bijkoop en daarom breng ik het advies terug naar ‘houden’. Mocht het aandeel Duolingo ergens in de komende kwartalen in de S&P500 – de meest gebenchmarkte index ter wereld komen – dan kan het aandeel een nieuwe sprong maken.