Duolingo | Taal- en leerapp blijft verbazen met groeicijfers
Het aantal dagelijks actieve gebruikers van de taalapp is afgelopen kwartaal met maar liefst 62% toegenomen, naar 21,4 miljoen. Ook het aantal maandelijks actieve gebruikers van Duolingo steeg aanzienlijk vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, met 50% tot 74,1 miljoen.
De verhouding tussen dagelijkse en maandelijkse gebruikers bereikte een recordhoogte van 29%, een teken van groeiende betrokkenheid.
Een ander aspect van het succes van Duolingo is het aantal gebruikers dat voor de app wil betalen. Aan het einde van het tweede kwartaal telde Duolingo 5,2 miljoen abonnees, een indrukwekkende stijging van 59% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Meer omzet en winst
Doordat alles zo snel groeit, boekt Duolingo ook financieel succes. De totale boekingen (hier zitten bijvoorbeeld testen in het Engels in) zijn met 41% gestegen en de omzet is met 44% gegroeid in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. Onder de streep kon Duolingo pronken met een nettowinst van $3,7 mln.
Bovendien werd afgelopen kwartaal de hoogste aangepaste ebitda ooit genoteerd, namelijk $20,9 mln, met een marge van 16,5%.De kasstroom uit operationele activiteiten was $37,2 mln. Er was ook een record betreffende de vrije kasstroom van $34,3 mln.
Het gevolg van dit alles was dat voor het zoveelste kwartaal op rij de vooruitzichten voor het gehele jaar naar boven werden bijgesteld. Duolingo verwacht nu een groei van 33-34% in de totale boekingen vergeleken met vorig jaar.
Aandeel Duolingo blijft ‘houden’
Het grootste probleem met de aandelen Duolingo is dat de koers nog sneller omhoog gaat dan de bedrijfsresultaten. Aan het begin van het jaar kon de omzet 6 keer in de beurswaarde en dat is inmiddels opgelopen tot 11. Dit is de reden waarom het advies voor het aandeel Duolingo op ‘houden’ blijft staan.