Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Martijn van Herpen, 21 nov 2023 14:40

Walmart | Retailgigant wordt iets onzekerder

0 0 Leestijd ongeveer

Retailgigant Walmart merkt druk op de consumenten- en discretionaire bestedingen. De snelste groei moet komen uit de e-commerce-activiteiten.

Walmart kwam 16 november met kwartaalcijfers over het derde kwartaal. De omzet groeide jaar op jaar met 5,2%. Winkels in de Verenigde Staten zagen hun omzet met 4,9% groeien. En de schatting voor de winst per aandeel over het huidige boekjaar ging van $6,36-6,46 naar $6,40-6,48. Dat alles was iets beter dan de gemiddelde analistenverwachting.

De omzet uit e-commerce groeide met 15%. Dit was in de VS zelfs 24%, maar Walmarts’ internationale e-commerce-tak kreeg jaar op jaar een min van 3%. Dat beeld was erg vertekend: vorig jaar vielen de omzetcijfers van de kortingsactie The Big Billion Days van Walmarts e-commerce-platform Flipkart in het derde kwartaal en dit jaar in het vierde. Flipkart is onderdeel van Walmart International. Ter indicatie: in de vooraanmeldingsperiode en op de eerste dag van The Big Billion Days bezochten al 91 miljoen mensen het platform. Over de hele linie is Walmart erg tevreden over de sterke groei van haar e-commerce.

Uitstel consumenten

De koers kreeg na publicatie van de kwartaalcijfers een tik van 7%. Waarschijnlijk kwam dit door wat onzekerheid die de directie uitsprak voor het vierde kwartaal. Ceo Doug McMillon uitte zorgen over hoge (inflatie)kosten en prijsniveaus, die  consumentenuitgaven in de weg zitten. Volgens Cfo John David Rainey stellen consumenten nog steeds hun niet noodzakelijke bestedingen (discretionaire uitgaven) uit.

Rainey zei ook dat er afgelopen periode meer variatie zit in wekelijkse consumentenbestedingen. Het is binnen de directie niet helemaal duidelijk wat de oorzaak was. Oplopende rentes op studentenleningen werd genoemd, maar ook weersinvloeden. Het is ook niet direct iets waar de directieleden zich zorgen over maken, maar ze wilden het wel genoemd hebben. Rainey is voor de nabije toekomst iets voorzichtiger over deze consumentenbestedingen.

Advies aandeel Walmart op ‘houden’

Walmart blijft een gestaag groeiend en defensief aandeel, maar niet goedkoop. Met een k/w van 24 en een dividendrendement van 1,5% blijft het advies ‘houden’.

Omzet in $ mrd Q3 2024* Q3 2023*
Totaal 160,8 152,8
Internationaal 28,0 25,3
WPA adjusted 1,50 1,53

*) gebroken boekjaar loopt t/m januari

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ