Updates

Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden

Actueel advies

Virtu Financial | Een betere belegging dan Flow Traders?

0 0 Leestijd ongeveer

Een vergelijking tussen twee handelshuizen leidt slechts tot enkele verschillen op detailniveau.

Virtu Financial verdient als market-maker aan het verschil tussen de bied- en laatprijs op Amerikaanse aandelenmarkten. Ongeveer een kwart van alle retail-effectenorders wordt door de onderneming afgehandeld. Daarnaast heeft de onderneming een eigen high-frequency handelssysteem.

Net als Flow Traders is het bedrijf sterk afhankelijk van het beursklimaat. In periodes waarin de koersen sterk schommelen, nemen de inkomsten heel sterk toe. Een andere overeenkomst is dat een groot deel van de winst als dividend wordt doorgeschoven naar de aandeelhouders.

Stabiliteit of opwaarts potentieel

Een voordeel van Virtu Financial is dat het door de grote positie op de competitieve Amerikaanse markt een meer stabiele inkomstenstroom heeft. Daar staat tegenover dat Flow Traders getuige de eerstekwartaalcijfers juist sterk profiteert van de opbloeiende crytpohandel.

In combinatie met het iets hogere dividendrendement (5,1% tegenover 4,2%) en een aanklacht die beurswaakhond SEC bij Virtu Financial neerlegde omdat klantgegevens niet voldoende beschermd zouden zijn, maakt dat Flow Traders tot een iets betere belegging. Beide aandelen verdienen overigens een houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ