Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Peter Schutte, 2 jul 15:02

Advieswijziging Air France-KLM | Omzetwaarschuwing

0 0 Leestijd ongeveer

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM ondervindt negatieve effecten van de aanstaande Olympische Spelen in Parijs. Fransen stellen hun vakantie uit.

Air France-KLM lag er al bijzonder slecht bij en door de nu afgegeven omzetwaarschuwing noteert het aandeel liefst 40% in de min dit jaar. Het blijft daarmee fors achter bij IAG (+8%), terwijl ook Lufthansa (-28%) het zwaar heeft.

Air France-KLM stelt al een aantal kwartalen teleur met zijn cijfers. Geopolitieke spanningen, verstoringen in de bevoorradingsketen en een zwak presterende vrachtdivisie liggen hier aan ten grondslag. Door een robuuste reisvraag steeg de omzet over het eerste kwartaal wel met 5,1%, nipt beter dan voorzien.

Olympische Spelen Parijs

Opvallend genoeg had ceo Benjamin Smith een positieve impact verwacht van de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs deze zomer. Naar nu blijkt staat de omzet juist onder druk door het grote sportspektakel in eigen land. Air France-KLM schat de negatieve impact op de omzet op €160-€180 mln voor de maanden juli en augustus. De groep verwacht dat de situatie na het evenement weer normaliseert.

Het concern heeft geen concrete omzetverwachting uitgesproken voor dit jaar. De markt rekende tot voor de update op een omzetgroei van 5% tot €31,5 mrd. Het concern streeft voor geheel 2024 naar een beperkte stijging van de kosten per eenheid van 1-2%. Na de stijging van 4% over het eerste kwartaal twijfelde de markt daar al aan. Door de nu aanwezige omzetdruk zal dit alleen maar lastiger haalbaar worden. De consensus voorziet voor dit jaar een vlakke ontwikkeling van operationeel resultaat van €1,7 mrd. De nettowinst zou stijgen van €0,9 mrd naar €1,0 mrd.

Advies aandeel Air France – KLM naar ‘houden’

De kans op negatieve verrassingen is toegenomen en ons koopadvies pakt slecht uit. Hoewel het aandeel met een k/w van slechts 2,3 goedkoop lijkt, zet ik het advies voor nu terug naar ‘houden’.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ