Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 2 jul 14:08

Advieswijziging Ebusco | Beleggers bang voor nieuwe kapitaalverhoging

0 0 Leestijd ongeveer

Ebusco krijgt het productieproces maar niet op orde. Het gevolg is een nieuwe winstwaarschuwing, angstige beleggers en een evaluatie van ons advies.

Ebusco behoorde afgelopen week tot de groep ondernemingen dat met een winstwaarschuwing kwam. De producent van elektrische bussen uit Deurne rekent erop dat de omzetdoelstelling van €325 mln in 2024 niet meer haalbaar is.

Daarnaast zit er naar verwachting dit jaar ook geen positief operationeel resultaat (ebitda) meer in. Aanleiding zijn problemen in het productieproces dat de onderneming maar niet op orde lijkt te krijgen.

Tegenvaller

Een klein lichtpuntje in het persbericht van Ebusco was het nieuws dat de onderneming in de eerste helft van 2024 wel 90 bussen wist af te leveren, een toename van 24 bussen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

In onze vorige analyse gaven we reeds aan dat de tijd was aangebroken, dat het management moest gaan leveren, maar daarin schiet het met een nieuwe winstwaarschuwing te kort. Het is de zoveelste tegenvaller sinds de beursgang in 2021 en dat zorgt voor weinig optimisme, ook onder analisten.

Inmiddels wordt het aandeel dan ook voorzien van meer verkoopadviezen dan aankoop aanbevelingen. De taxaties zijn naar beneden bijgesteld en aandeelhouders lijken alweer  te vrezen voor een nieuwe kapitaalverhoging. Mogelijk dat hier al wat meer duidelijkheid overkomt bij de publicatie van de halfjaarcijfers welke op 31 juli zullen plaatsvinden. Later dit jaar (November) organiseert de onderneming tevens een Capital Markets Day.

Advies aandeel Ebusco naar ‘verkopen’

In het orderboek zitten nog behoorlijk wat opdrachten voor de korte termijn, maar het blijft wel spannend of er nog wel veel nieuwe opdrachten bij gaan komen. Een busmaatschappij zit namelijk niet te wachten op een partij die keer op keer niet kan leveren.

Rekeninghoudend met de risico’s en er van uitgaande dat de onderneming zowel in 2024 als 2025 geen zwarte cijfers zal gaan schrijven, verlagen we het advies op Ebusco van ‘houden’ naar ‘verkopen’.

Analistenconsensus
In € mln 2024 2025 2026
Omzet 260,8 387,2 476,2
Ebitda -29,1 12,5 43,8
Wpa in €. -0,58 -0,08 0,25

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ