Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Martijn van Herpen, 30 jul 15:07

Basic-Fit | Sportschooluitbater legt prima halfjaarcijfers neer

0 0 Leestijd ongeveer

De halfjaarcijfers gaven beleggers vertrouwen in de toekomst van Basic-Fit. De beurskoers herstelde tot het niveau van voor de koersklap in maart.

Na de koersval bij de kwartaalcijfers tot onder de €20 verhoogden we ons advies op Basic-Fit naar ‘kopen’ vanwege het potentieel van het aandeel op de lange termijn. De halfjaarcijfers waren vooral een bevestiging dat Basic Fit dat potentieel waar kan maken.

De omzet steeg jaar op jaar met 17% tot €585 mln, waarmee de doelstelling van €1,20-1,25 mrd omzet in 2024 in mijn ogen waarschijnlijk wordt overtroffen. De omzet per clublid per maand kwam immers uit op een gemiddelde van €23,80 en moet via prijsverhogingen uitkomen op €24,50.

Het aantal leden steeg met 300.000 tot 4,1 miljoen. En er kwamen netto 135 vestigingen bij, inclusief de overname van 47 clubs van RSG Spanje die werd afgerond. Dat brengt het totaal op 1537 in totaal, die in het tweede halfjaar omzet kunnen maken.

De periode na de zomervakantie is belangrijk om nieuwe leden te werven. In de tweede jaarhelft ligt het verwachte aantal nieuw te openen clubs rond de 40, oftewel aanmerkelijk lager.

Winst per aandeel

Door de gestegen omzet, in combinatie met kostenbesparingen, daalden de overheadkosten als percentage van de omzet naar 7,2%, waar dit in het eerste halfjaar van 2023 nog 8,2% was. Op de middellange termijn ligt de doelstelling op een bandbreedte van 6-7% van de omzet. Onderaan de streep resulteerde een onderliggende nettowinst van €4,2 mln, omgerekend €0,20 per aandeel.

De cijfers geven geen aanleiding om de taxatie van een winst per aandeel van €0,85 voor 2024 aan te passen. De koerswinstverhouding komt uit op 28,7.

Advies aandeel Basic-Fit op ‘kopen’

Bij de verwachting van een sterke groei van de omzet in de komende jaren, onder andere doordat het aantal clubs in 2030 minstens moet verdubbelen ten opzichte van het huidige aantal, gepaard met een nog sterkere winstgroei, blijft het koopadvies overeind.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ