BAE Systems | Defensieconcern niet beloond voor hogere prognoses
Met een autonome groei van 13% van zowel de omzet als de operationele winst (ebit) presteerde het Britse defensieconcern BAE Systems iets beter dan verwacht.
De groei van de winst per aandeel bleef met 7% wel achter, voornamelijk als gevolg van de 62% hogere financieringslasten van £180 mln. De Britten namen vorig jaar het Amerikaanse Ball Aerospace over.
Lees ook De teller loopt alweer op
Deze overname werd eind februari afgerond en BAE Systems gaf daarvoor in maart obligatieleningen van in totaal £3,8 mrd uit. Voor het volledige boekjaar komen de financieringslasten uit op £360-375 mln tegen £211 mln in 2023.
Opwaartse bijstellingen
Ondanks deze hogere financieringslasten en extra investeringsuitgaven zijn de verwachtingen over heel 2024 opwaarts bijgesteld. In de nieuwe prognoses is nu wel de bijdrage van Ball Aerospace mee genomen. Daar staat tegenover dat de bijdrage van Air Astana, waar na de beursgang het belang van BAE Systems is gedaald van 49 tot 17%, ten opzichte van de eerdere prognose is verminderd.
De Britten rekenen op een twee procentpunt hogere autonome omzetgroei van 12-14%. De prognose voor de operationele winst en de winst per aandeel ging met een procentpunt omhoog tot respectievelijk 12-14 en 7-9%.
Ook de vrije kasstroomprognose werd opwaarts bijgesteld van meer dan £1,3 mrd naar meer dan £1,5 mrd. Het interimdividend werd met 8% verhoogd tot 12,4 pence en het volledige jaardividend zal dan ook op minimaal de door mij verwachte 32 pence uitkomen.
Advies aandeel BAE Systems blijft ‘kopen’
Mijn prognose voor de winst per aandeel voor 2024 van 68 pence was al iets boven de consensus en blijft daarom staan. Met een koers-winstverwachting van 18,9 en een dividendrendement van 2,5% is BAE Systems geen koopje meer. Het is echter wel een aandeel dat nog jaren van stabiele groei voor zich heeft en op die termijn moet worden bekeken. Het koopadvies blijft dan ook gehandhaafd.
De auteur heeft een positie in BAE Systems.