Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Advies Arent Thijsen, 12 sep 16:51

Cryptovaluta’s | Druk op de ketel

0 0 Leestijd ongeveer

De periodieke stand van zaken van de vier cryptovaluta’s die wij volgen op basis van technische analyse.

Was de conclusie de vorige keer nog dat het (crypto)muntje vier keer net de goede kant op viel, dit keer moeten we concluderen dat de druk op de koersen van bitcoin, ethereum, polkadot en solana toeneemt.

Twee van deze munten blijven afgaande op het technische patroon nog net koopwaardig, zij het dat het beeld op weekbasis verschilt van dat op dagbasis. Voor de andere twee crypto’s rolt er een adviesverlaging uit.

Bitcoin/USD, BTCUSD

Het koopadvies voor bitcoin komt steeds meer onder druk te staan, terwijl de koers binnen de lijnen van een convergerend trendkanaal aan het bewegen is. In de afgelopen maand is de koers hierbij naar de onderzijde van dit trendkanaal gegaan en nadert die nu de steun op $50.000. Hierbij is de koers eveneens onder de nog steeds stijgende lijn van het voortschrijdend gemiddelde uitgekomen.

De MACD-lijnen zien we al sinds april van dit jaar een dalende beweging maken. Deze lijnen staan hierbij nog steeds ruim boven hun nullijn. Daarmee kunnen we concluderen dat de beide indicatoren nog steeds een positief signaal afgeven.

In de komende maanden is het van groot belang dat de steunlijn onder de eerdere bodems het blijft houden. We handhaven voor nu het koopadvies op basis van de weekkoersen.

Hetzelfde

Wanneer we naar de daggrafiek kijken, zien we in de basis hetzelfde patroon. Echter: de laatste hogere bodem van vrijdag 6 september is een positief signaal. De steun en weerstandslijnen vormen nu een driehoeksformatie.

Deze formatie kent statistisch gezien een verhoogde kans op een uitbraak naar boven. Dit proces zal zich in de komende weken gaan ontvouwen, aangezien we snel dichterbij het punt komen dat een uitbraak onvermijdelijk aan het worden is.

Bij een koers boven de $59.000 kunnen we spreken van een uitbraak naar boven. De eerstvolgende weerstand is dan $65.000, de top van 25 augustus. Valt de koers echter terug tot onder de $54.000, dan zal het technische beeld snel verslechteren en is een verdere daling richting de $50.000 te verwachten.

Zover is het echter nog niet, vandaar dat we voor nu op basis van de daggrafiek een houdadvies afgeven, dit in afwachting van de uitbraak die de richting voor de komende weken zal bepalen.

Ethereum/USD, ETHUSD

De beren hebben op dit moment duidelijk de overhand in de koersvorming van ethereum. In de laatste maanden is de koers weggezakt tot aan de steunlijn. De koers staat nu ook al geruime tijd onder de lijn van het voortschrijdend gemiddelde, die hierop aan het afvlakken is.

Blijft de koers onder deze lijn, dan zal het niet lang duren voor het voortschrijdend gemiddelde een dalende beweging inzet. Deze indicator geeft hiermee een neutraal signaal. De MACD-lijnen geven eveneens een neutraal signaal.

De lijnen dalen al geruime tijd en hierbij is de eerste lijn reeds onder de nullijn uitgekomen. Het is bijna onvermijdelijk dat in de komende weken ook de tweede lijn onder de nullijn zal uitkomen en daarmee zal deze indicator een negatief signaal geven. Met neutrale signalen van beide indicatoren geven we ethereum een houdadvies. Hierbij is het van belang dat de steunlijn, nu bij $2340, niet doorbroken wordt.

Nog negatiever

De daggrafiek van ethereum geeft een nog negatiever beeld dan die op weekbasis. Hier zien we de koers van ethereum zijn weg vinden aan de hand van de steunlijn van het dalende trendkanaal. Het enige positieve dat we kunnen vinden in deze grafiek is dat de laatste bodem gelijk was aan die van begin augustus.

Het zou een begin kunnen zijn van een trendomkeer. Of dit ook daadwerkelijk het geval is kunnen we nu nog niet beoordelen. Het zou ook voorbarig zijn om dit in ons advies al mee te nemen. In de laatste maanden zien we ook de dalende beweging versnellen met een scherper dalend trendkanaal als gevolg. Het advies op basis van de daggrafiek is dan ook ‘verkopen’. De eerste steun vinden we op $2162,28.

Met een houdadvies op basis van de weekgrafiek en een verkoopadvies op basis van de daggrafiek is ethereum een weinig aantrekkelijke crypto om op dit moment in te beleggen. We adviseren om geen positie te hebben en te zien of de koers daadwerkelijk een trendomkeer gaat maken op dagbasis. Boven de $2500 kan een speculatieve positie worden genomen. Boven de $2900 wordt het beeld een stuk positiever.

Solana/USD, SOLUSD

Het koersverloop van solana is relatief rustig. Hier zien we geen grote dalingen de laatste maanden. De koers is teruggevallen naar de horizontale steunlijn, die het ook lijkt te houden. Wel moeten we vermelden dat de koers onder de lijn van het voortschrijdend gemiddelde is uitgekomen.

Deze lijn is desondanks nog steeds stijgend en geeft daarmee een positief signaal af. De MACD-lijnen laten wel sinds april een daling zien, maar staan nog steeds ruim boven hun nullijn. Hiermee is ook dit signaal positief.

De combinatie van een vlakke steunlijn en een dalende weerstandslijn geeft een dalende wigformatie. Aangezien deze al ver gevorderd is, zal dit de koers in de komende weken tot een uitbraak gaan dwingen. Gegeven de positieve indicatorsignalen verwachten we een uitbraak naar boven. We geven aan solana dan ook op weekbasis een koopadvies. Hieraan hebben we een koersdoel van $209,94 verbonden.

Beeldbepaler

De dalende wigformatie bepaalt ook in de daggrafiek het beeld. De steun bij $120 zal het wel moeten houden, anders zou het koersbeeld een stuk minder positief worden. Aangezien de koers dicht bij dit punt is, zien we ook een verhoogd risico hiervoor.

We missen in de daggrafiek de positieve indicatorsignalen. Hierdoor kunnen we zeker geen koopadvies geven aan de solana. Voor een verkoopadvies is er nu ook nog te weinig aanleiding, dit gegeven het feit dat de steunlijn op $120 het nog steeds weet te houden. Het advies komt dan ook in het midden uit: ‘houden’. Mocht de koers uit de wigformatie breken dan zullen we met ons advies de richting van de uitbraak volgen.

Het langetermijnadvies is ‘kopen’ en het kortetermijnadvies een voorzichtiger ‘houden’. Zolang de koers boven de $120 blijft, handhaven we het koopadvies.

Polkadot/USD, DOTUSD

De koers van polkadot ontwikkelt zich in de laatste week rondom de dalende steunlijn. De koers blijft hierbij ver onder de lijn van het voortschrijdend gemiddelde. Het voortschrijdend gemiddelde laat hierdoor ook al weer even een dalende beweging zien en geeft hiermee een negatief signaal. Het is niet verbazingwekkend dat de MACD-indicator eveneens een negatief signaal afgeeft.

Deze lijnen laten al sinds april van dit jaar een dalende beweging zien en bewegen beide al sinds juli onder de nullijn. Hoewel de daling in de laatste maanden iets gematigder verloopt dan eerder, missen we positieve aanknopingspunten. We bevestigen dan ook weer het verkoopadvies voor polkadot met $3,70 als koersdoel.

De daggrafiek bevestigt de dalende trend die we al in de weekgrafiek zagen. Op dagbasis ziet het er allemaal nog wat heftiger uit. In de tweede helft van augustus leek het er nog even op dat er een trendomkeer kon gaan plaatsvinden. Er werd toen een hogere bodem gezet die ook een vervolg kreeg in de vorm van een hogere top.

Maar eind augustus werd de steunlijn onder de twee bodems die aan de hogere top vooraf gingen alweer neerwaarts doorbroken. In de laatste weken heeft de koers ook de steunlijn onder toppen van april en juli doorbroken. Deze lijn vormt hierdoor nu een weerstand. Gegeven het gehele technische beeld dat we vanuit de grafiek krijgen, is er geen ander advies mogelijk dan ‘verkopen’.

De dag- en de weekgrafiek zijn hiermee met elkaar in overeenstemming en geven beide een verkoopsignaal.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ