Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 12 sep 10:16

Sif | Winstexplosie ligt in het verschiet

0 0 Leestijd ongeveer

De nieuwe fabriek waarvan de bouw op schema ligt en binnen budget blijft, moet bij Sif voor een forse verbetering van de resultaten gaan zorgen. Slaagt de onderneming in haar doelen, dan zijn de aandeelhouders spekkoper.

Sif, producent van monopiles voor windmolenparken op zee, kwam de laatste weken meerdere malen positief in het nieuws. Afgelopen week maakte het management bekend dat het een nieuwe opdracht definitief wist binnen te halen en voor een nog groter project zijn er exclusieve onderhandelingen gestart. Een week eerder wist Sif ook al te overtuigen met haar tweedekwartaalcijfers en daarbij deelde het positief nieuws over de forse uitbreiding van haar productiecapaciteit.

De uitbreiding op de Maasvlakte loopt volgens Sif volgens planning en binnen budget. Een eerste productielijn in het nieuwe productieproces is zelfs al gestart en de eerste platen zijn inmiddels gelast en gewalst. Daarmee lijkt de onderneming goed gepositioneerd om haar doelen te bereiken.

Dit jaar mikt het management nog op een ebitda van €35 mln, maar in 2025 rekent men al op €135 mln. Tegen 2026 dient er dan een operationeel resultaat (ebitda) van ten minste €160 mln te worden bewerkstelligd.

Goed gevuld orderboek

Produceren is één ding, maar daartegenover moet wel voldoende vraag te staan. Het goed gevulde orderboek is in ieder geval hoopgevend. Voordat het bedrijf afgelopen week bekendmaakte dat het goede progressie boekt in het binnenhalen van nieuwe opdrachten, liet Sif bij de halfjaarcijfers namelijk al weten dat het orderboek voor 2024 en 2025 al is volgeboekt.

Daarnaast gaf het management tijdens een analistenbijeenkomst een opsomming van verschillende ontwikkelingen dit jaar die de investment case van Sif verder ondersteunen.

Politiek

De verkiezingsuitslag van het Europees Parlement pakte bijvoorbeeld positief uit voor Sif. Het overgrote deel van het parlement steunt namelijk de Green Deal en dat betekent dat er de komende jaren werk zal worden gemaakt van de energietransitie. Ook uit het Verenigd Koninkrijk kwam positief nieuws. De verkiezingsuitslag in dit land zal volgens analisten een extra impuls gaan geven aan het realiseren van meer windmolenparken op zee.

Daarnaast was er eerder dit jaar ook nog het bericht dat de Europese Commissie onderzoek doet naar oneerlijke concurrentie in de sector, hetgeen mogelijk tot importtarieven kan leiden voor Chinese bedrijven. Dat kan ook een positief effect hebben op de resultaten van Sif. Daartegenover staan ook risico’s. Zo moet de nieuwe fabriek nog volledig operationeel gemaakt worden.

Advies aandeel Sif op ‘kopen’

De tweedekwartaalcijfers en de recente nieuwsberichten geven ons aanleiding om onze winsttaxaties voor 2025 en 2026 te verhogen. Bij de huidige marktkapitalisatie van €364 mln en een beurskoers van €12,20 per aandeel, komt onze geschatte k/w 2026 uit op 6. Dat is aantrekkelijk genoeg om ons eerder afgegeven koopadvies te herhalen.

Houd bij het innemen van een nieuwe positie wel rekening met de beperkte liquiditeit in dit aandeel. We verwachten dat de onderneming vanaf 2025/2026 aandeelhouders ook weer zal trakteren op een dividend. Een uitkering van minimaal €0,40 lijkt tot de mogelijkheden te behoren. Op de huidige beurskoers is dat circa 3%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ