Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Martijn van Herpen, 13 sep 13:50

Corbion | Positief sentiment overheerst

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel Corbion is ondanks de koerswinst van bijna 50% dit jaar zeker niet duur, aangezien de groeivooruitzichten goed zijn.

Na een roerig begin van 2024 lijkt Corbion in rustiger vaarwater aanbeland. De koers is vanaf het dieptepunt van €15,99 in januari bijna 50% opgelopen.


Dit kwam mede door de positieve cijferpresentatie van begin augustus. Daarin werd zichtbaar dat trends voor Corbion verbeteren. De organische omzet steeg in het tweede kwartaal jaar op jaar met 1,4%, waar het eerste kwartaal nog een krimp van 3,4% liet zien.

Daling

De ebitda-groei bedroeg 46,1%, tot 51,6 mln, waar die in het eerste kwartaal nog 1,2% achteruit ging. De verhouding nettoschuld/ebitda is gedaald van 3,1 eind 2023 tot een acceptabele 2,2. De volumemix steeg met 5,5% (eerste kwartaal +1,7%).

Lees ook Risico verminderd, groeivooruitzichten intact

De gemiddelde verkoopprijs lag 4,1% lager, maar dat komt ook door de lagere prijs voor grondstoffen. Belangrijker is dat de ebitda-marge in het eerste halfjaar steeg naar 13,5%, ten opzichte van de 10,8% van een jaar eerder.

Emulgatorentak

De vrije kasstroom was €336,5 mln, met name door de afronding van de verkoop van de emulgatorentak begin april. Eind april kondigde Corbion een aandeleninkoopprogramma aan dat liep tot eind juli en waarbij voor €20 mln aan aandelen is teruggekocht voor een gemiddelde prijs van €20,15.

Operationeel was positief dat de nieuwe melkzuurfabriek in Thailand haar eerste productie heeft gedraaid en dat deze geleidelijk opgevoerd zal worden. Op strategisch gebied kondigde Corbion begin augustus de overname aan van een broodverbeteringsbedrijf in India, waarmee de strategische geografische voetafdruk en lokale kennis in Azië wordt vergroot. Daarnaast diversifieert hiermee Corbions productportfolio.

Advies aandeel Corbion blijft ‘kopen’

Het sentiment en momentum lijken bij Corbion erg positief. Bij een handhaving van een geschatte winst per aandeel van €1,70 voor 2024 komt de k/w uit op 14,0. Vanwege de groeivooruitzichten zeker niet duur. Het advies blijft ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ