Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 13 sep 15:05

ECP | Meer waardering voor vastgoedbelegger

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggers beginnen oog te krijgen voor het dividendaandeel Eurocommercial Properties. Nu de vastgoedprijzen weer voorzichtig stijgen, ligt een verdere herwaardering voor de hand.

Vastgoed ligt er de laatste tijd weer beter bij op de beurs. Dat geldt ook voor ECP. Het aandeel is de laatste maanden fors gestegen en staat dit jaar inclusief het uitgekeerde dividend ruim 19% in de plus.


De markt sorteert voor op renteverlagingen, waardoor de vastgoedsector weer de wind in de rug krijgt. Bovendien zijn de vastgoedprijzen aan het uitbodemen. De waarde van de portefeuille van ECP steeg in het eerste halfjaar met 1% en kwam daarmee uit op €3,8 mrd. In alle landen werd een waardestijging gerealiseerd.

Hoewel de korting vergeleken met de intrinsieke waarde per aandeel dit jaar flink is teruggelopen, van 41 naar 34%, blijft het disagio erg groot. Gaat de waarde van het vastgoed geholpen door renteverlagingen de komende jaren verder omhoog, dan valt een verdere afname van de korting te verwachten. De aandeelhouders mogen daardoor een mooi totaalrendement verwachten, want het dividend rendeert op de huidige koers ruim 7% en zal waarschijnlijk verder toenemen.

Sterke halfjaarcijfers

Operationeel blijft ECP prima presteren. De leegstand in de 24 winkelcentra blijft op een zeer laag niveau van 1,7% en zou zonder tijdelijke leegstand in een Zweeds winkelcentrum nog een stuk lager zijn uitgevallen. ECP signaleert een sterke gebruikersvraag en wist in het eerste halfjaar op nieuwe huurcontracten een huurstijging van 2,5% boven de inflatie binnen te slepen. De vergelijkbare huurgroei bedroeg vooral dankzij indexatie 4,5%.

Ondanks een stijging van de rentelasten kwam het directe beleggingsresultaat 2,8% hoger uit op €66,3 mln. Vanwege de hoge inflatie zijn de huren de laatste tijd flink geklommen en de winkeliers zijn ondertussen 9,8% van hun omzet kwijt aan de jaarlijkse huur. Dat is echter nog steeds relatief laag en de huurders boekten in het eerste halfjaar een keurige omzetstijging van 1,8%. Vooralsnog zijn de huren goed houdbaar en blijven de leegstandsrisico’s laag.

Winstverwachting aangescherpt

ECP heeft zijn winstverwachting voor heel het jaar aangescherpt tot een direct beleggingsresultaat van €2,35-2,40 per aandeel, tegen de eerdere bandbreedte van €2,30 tot €2,40. Ervan uitgaande dat het bedrijf zijn pay-out ratio verhoogt naar de beoogde 75% zou het dividend dan kunnen uitkomen op €1,80 per aandeel. ECP heeft de rente op 84% van zijn schulden vastgezet en staat er met een loan-to-value ratio van 41,8% financieel sterk voor.

Advies aandeel ECP blijft ‘kopen’

De keuze van ECP om de winstverwatering door het stock dividend tegen te gaan met inkoop van eigen aandelen is positief voor de waardering van het aandeel. Dit vergroot de kans dat het dividend op langere termijn minstens de inflatie zal bijhouden. Het koopadvies blijft staan.

De auteur heeft een positie in ECP.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ