Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen

Actueel advies

Opties Bram Voermans, 17 sep 09:09

Credit put spread Home Depot | Constructie met een sterke basis

0 0 Leestijd ongeveer

We zijn optimistisch gestemd over de koersontwikkeling van het Amerikaanse consumentenaandeel Home Depot en openen een credit put spread.

Een investering in Home Depot kan om verschillende redenen een goed idee zijn. Home Depot heeft een sterke marktpositie in de sector van bouwmarkten. Het bedrijf heeft een stabiele basis met een breed klantenbestand. Home Depot groeit consistent en is in staat winsten vast te houden tijdens economische tegenwind, wat aangeeft dat het een veerkrachtig bedrijf is.

Daarnaast heeft Home Depot historisch gezien een indrukwekkende groei in aandelenwaarde laten zien. Dit suggereert dat het aandeel niet alleen stabiel is, maar ook een significante waardestijging kan bieden over lange termijn, wat aantrekkelijk is voor beleggers op zoek naar groei.

Ook de operationele efficiëntie en het vermogen om tegemoet te komen aan de behoeften van zowel de professionele als de doe-het-zelf-klant, door de nabijheid en de beschikbaarheid van producten die consumenten waarderen, dragen bij aan de aantrekkingskracht van Home Depot als investering.

Het is belangrijk om te overwegen dat, zoals met elke investering, er risico’s zijn. De financiële prestaties kunnen beïnvloed worden door bredere economische factoren, zoals de huizenmarkt, rentevoeten en consumentenvertrouwen. Hoewel recente winstcijferrapportages niet direct gunstig waren, moet een investeerder naar het bredere plaatje kijken.

Kortom, een investering in Home Depot kan interessant zijn vanwege het marktleiderschap, de historische groei, en het aanpassingsvermogen aan consumententrends van de onderneming. We nemen daarom de volgende optiepositie in:

Optieconstructie: Credit put spread

Een credit put spread is een strategie die wordt gebruikt door beleggers die licht positieve of neutrale marktvooruitzichten hebben voor een bepaald aandeel. Het gaat om een combinatie van twee putopties met dezelfde vervaldatum maar verschillende uitoefenprijzen. Dit is hoe het werkt:

  1. Een putoptie verkopen: De belegger verkoopt eerst een putoptie met een hogere uitoefenprijs en ontvangt daarvoor een premie.
  2. Een putoptie kopen: Tegelijkertijd koopt de belegger een putoptie met een lagere uitoefenprijs.

Deze optiestrategie resulteert erin dat de belegger bij het initiëren van de transactie een netto premie ontvangt, die de maximale potentiële winst vertegenwoordigt. Deze maximale winst wordt gerealiseerd wanneer het onderliggende aandeel bij het expireren van de opties boven de hogere uitoefenprijs blijft. Het maximale potentiële verlies is beperkt tot het verschil in uitoefenprijzen minus de ontvangen premie. Dit verlies treedt op als het onderliggende aandeel bij het expireren van de opties onder de lagere uitoefenprijs komt.

Bekijk alle optietips

Met een credit put spread profiteert de belegger van het tijdsverval van de verkochte optie. Het biedt een manier om inkomsten te genereren en tegelijkertijd de risico’s te beperken.

Welke positie nemen we in?

De looptijd die we voor deze optiecombinatie gebruiken is tot 15 november 2024.

We verkopen (schrijven) de put optie met een uitoefenprijs van $340. De optiepremie van deze optie is $3,30. Hier ontvangen we $330 voor. Daarnaast kopen we de put optie met een uitoefenprijs van $2,30. Die kost op het moment van schrijven $230. Per saldo ontvangen we voor deze optiecombinatie een bedrag van $100 ($330 -/- $230).

Het risico en het maximale verlies van deze positie is $900. Dit wordt bereikt als Home Depot bij expiratie op of onder de $330 staat. Dit verlies bestaat uit de $10 verschil in uitoefenprijs ($340-$330). Door de hefboom van 100 die in deze opties zit, komt dat neer op $1000 per positie. Hier mogen we het reeds ontvangen bedrag van $100 per positie vanaf trekken.

Het break-even punt ligt op $339. Als we op 15 november 2024 precies op dat niveau expireren, dan is het resultaat exact $0.

De maximale winst realiseren we als Home Depot bij expiratie op of boven de $340 staat. We verdienen dan $100. Mocht het verlies $450 bedragen dan sluiten we de positie. Voor deze constructie houden we een investering aan van $350 om het eventuele verlies af te dekken. Dit bestaat uit het verlies van de genoemde $450 minus de ontvangen $100.

Komt onze visie uit en staat de koers van Home Depot bij expiratie op of boven de $340, dan is het procentuele rendement 29%. Dat rendement wordt behaald in ongeveer twee maanden tijd.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ