Honeywell | Hoogste koers ooit voor Dividendportefeuilleaandeel
Honeywell, dat de laatste jaren wel achterbleef bij sectorgenoten, staat in 2024 nu op een rendement van +12,5%. De inmenging van activistische belegger Elliott, die een belang van ruim $5 mrd nam in de industrial, gaf de beurskoers onlangs al een flinke impuls.
Maandag kwam Honeywell met de mededeling dat het overweegt om de luchtvaartdivisie af te splitsen. Eerder werd al de divisie ‘protective equipment’ verkocht voor $1,3 mrd. De luchtvaartdivisie van Honeywell, goed voor 40% van de totale omzet, is de groeimotor van het bedrijf en realiseert met afstand de hoogste marges. Beleggers reageerden dan ook enthousiast op het nieuws dat de ‘verborgen’ waarde van het bedrijf er nu uit kan komen. Eerder splitste General Electric zichzelf al op en dat leidde dit jaar tot een enorme koerswinst voor de nu apart genoteerde Aerospace-tak (onder ticker GE).
Honeywell is naar eigen zeggen reeds ver gevorderd met het bekijken van strategische alternatieven, waaronder de afsplitsing van de luchtvaarttak, en zal bij de vierdekwartaalcijfers, die in januari bekend gemaakt worden, een update geven over de stand van zaken. Volgens analisten is de luchtvaartdivisie van Honeywell tussen de $90 en $120 mrd waard terwijl de huidige beurswaarde van het totale bedrijf ‘slechts’ $153 mrd is.
Dividendverhoging
Honeywell zit in de Dividendportefeuille voor het jaarlijks groeiende dividend. Eind september werd dat dividend nog met 4,6% verhoogd naar $1.13 per kwartaal, wat het 14e jaar op rij van verhogingen betekende. Honeywell blijft daarmee wel achter qua dividendgroei en ook hier kan een opsplitsing uitkomst bieden; de kans is groot dat een apart genoteerde luchtvaarttak het dividend sneller laat groeien dan het huidige Honeywell in zijn geheel. Hoe dan ook is het afwachten. Voor de Dividendportefeuille staat het aandeel in ieder geval in een negatieve markt op een hoogste koers ooit en dat is natuurlijk heel mooi.
Met een k/w van nu 24 voor 2024 en 1,9% dividend is het advies ‘kopen’ voor de lange termijn.