BAM en Heijmans | Vertrouwen in bouwers terug
Hoewel de koersen al fors zijn opgelopen, blijven Heijmans en BAM aantrekkelijk. De bouwers zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de groei op de Nederlandse woningmarkt.
Heijmans is het op twee na grootste bouwconcern in Nederland. Het bedrijf kende na de grote recessie in 2009 een zware periode en moest het ene verlies na het andere verlies incasseren. Om de balans te repareren werd herhaaldelijk een beroep gedaan op beleggers. In 2017 werden de buitenlandse dochters in Duitsland en België verkocht, nadat het bedrijf eerder al het Verenigd Koninkrijk de rug toekeerde. Hierdoor is de focus volledig komen te liggen op de Nederlandse bouwmarkt. Heijmans houdt zich hier bezig met vastgoedontwikkeling, woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructurele werken en installatietechniek.
De focus ligt in Nederland op gebiedsontwikkeling van zowel grootschalige als kleinere projecten in binnen- en buitenstedelijke gebieden. Heijmans treedt daarbij op als initiatiefnemer, ontwikkelaar en bouwer van voornamelijk woningen. De onderneming is een van de grootste woningontwikkelaars van Nederland. De geschiedenis van Heijmans gaat terug tot 1923, toen Jan Heijmans in Rosmalen zijn stratenmakersbedrijf startte. De aandelen Heijmans staan sinds 1993 genoteerd aan Euronext Amsterdam.
Hoewel de koersen al fors zijn opgelopen, blijven Heijmans en BAM aantrekkelijk. De bouwers zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de groei op de Nederlandse woningmarkt.
Het was niet allemaal kommer en kwel vorige week op het Beursplein. Daar waar UMG, FlowTraders, Besi en Aalberts na cijferpublicaties hard onderuit gingen, lieten Arcadis, CM.com, Basic-Fit en Heijmans leuke winsten zien.
Beleggers reageerden positief op de nieuwe financiële doelen van Heijmans. De bouwer ziet significante marktkansen en rekent op een versnelling van de omzetgroei.